Izomlazító masszázs

Az ember egy, és oszthatatlan ;) A teljes testes kezelés a leghatékonyabb, hisz fontosak a végtagjaink is. Nagy terhelés jut a talpakra, lábakra, karjainkra és kezeinkre is reggeltől estig. A test átgyúrása kiválóan oldja a feszültségeket, letapadásokat, A terápia hozzásegíti szervezetedet az öngyógyító folyamatok beindításához,  javít a közérzeteden, koncentrációs képességeden, jótékony hatással van az idegrendszeredre, kellemes lazulást eredményez Egyszerűbben mondva megkönnyíti az életet.

Ha konkrét problémával keresel fel, részmasszázsra van szükséged, azt kezeljük, ahogy neked optimális.
Leggyakoribb panasz a hátfájás - az ülőmunka és a mozgáshiány miatt a nyak-, vállizomzat folytonos feszülésben van, fájdalmas izomcsomók alakulhatnak ki. Gyakran kiterjed a hátra, lapockatájékra is, még fejfájást is előidézhet. "Tűzoltásként" jó a vállöv masszázs, de a gyötrelem okát tovább kell keresni. 

Gerinc protokoll

Komplex eljárás, nyak, váll, hát, derék problémákra, hatására lazulnak a feszes izmok, javul a közérzet.

A több órás ülés a munkahelyen, a lazítás, mozgás hiánya nyaki, háti, deréktáji panaszokban nyilvánulnak meg. Ezeket eleinte nem gondoljuk komolynak, az első "becsípődést" 2-3 nap alatt kiheverjük, de a fájdalom és mozgáskorlátozottság eredménye, hogy egyre többször, és erősebben fáj.

A masszázs közvetlen hatásaként csökken a feszülés, megnyugszik a felborzollt idegrendszer, segítségével szünnek a panaszok. A triggerpont kezelés azonnali megkönnyebbülést okoz, bevethető a köpölyözés, az ősi technika is a csomók kibogozásához, így tovább javul az izmok rugalmassága és a teljesítőképessége. A gerinc protokoll utáni érzés olyan, mintha beolajozták volna az ízületeket, sokkal könnyebb a mozgás. Ami szükséges. 

Fejfájások

A rendszeresen előtörő fejfájás egyik oka lehet az is, hogy nyakban, vállban nagyon megfeszültek az izmok. Ez kezelhető, sőt megelőzhető a rendszeresen alkalmazott, fej- vállöv masszázzsal. A legkellemesebb módszer, felfrissíti, ellazítja a vállat, nyakat. Fokozottan ajánlott számítógép használóknak! Növeli a stressztűrő és koncentráló képességet; de még ránctalanít is :) Önállóan is alkalmazható, mivel számtalan akupresszúrás pont található a fejen, távolható módszerként a test egészének kezelésére is kiváló. 

A banyapúp

nem csupán esztétikai rendellenesség. A letapadt izmok, elmozdult ízületek miatti befeszült testtartás igen elterjedt. Sokszor áldatlanok az irodai körülmények, különösképp home office-ban rengeteg a kényelmetlen széken, egy pozícióban, szinte mozdulatlanul töltött óra. Az előredöntött fejtartás görbíti a gerincet, és számos más tünet, pl. fejfájás, fülzúgás, nyak- és vállmerevség okozója is lehet. Az emberek harmada - fele panaszkodik hátfájás miatt: "mintha be lenne rozsdásodva". A mozgásszegény életmód, a nem megfelelő ülő- és fekvőalkalmatosságok nagyban hozzájárulnak ehhez. Mit tegyünk, ha banyapúp kezd kialakulni? Komplex eljárásra van szükség, az izomlazító masszázsok mellett szükséges a rendszeres mozgás.

Piriformis szindróma

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Tünete lehet a bizsergő fájdalom fartájékon, ami fokozatosan erősödik, sokszor végigsugárzik a lábon. Ez az érzés jellemzően hosszantartó ülés, és/vagy extrém terhelés: pl autós utazás, biciklitúra alkalmával jelentkezik. Az izmok lazításában nagy segítséget ad a célzott kezelés, mely oldja a feszültséget., emellett rendszeresen kell mozogni.

Kéztőalagút szindróma, teniszkönyök, golfkönyök

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Észrevétlen rutinmozdulatok: irodai munka, háztartás, takarítás, gyermek hordozása, kétkezi meló, sportok és sorolhatnám. Ha nem lazítjuk, befeszül, elfárad, fáj a két karunk. Amikor beszűkül a mozgástartomány, nehezen tudod a ruháid levenni, gond van, szükséges a hozzáértő gyúrás. Amellett, hogy a fájdalom és fáradtság elillan, a karok masszázsa stresszoldó is, mivel a kezek reflexpontjait is érinti. Fájdalmat érzel a csuklódban, zsibbadnak az ujjaid? Izomgyengeséget érzékelsz, nem tudsz erősen megfogni valamit? Kezdeti stádiumban, nem elhanyagolt esetben masszázzsal a fájdalmas állapot gyorsan és jól kezelhető. Krónikus panasz esetén is szép eredményeket érhetünk el. Egyszerű otthoni gyakorlatokat is szükséges végezni a gyógyuláshoz.

Lábak

Nem kell bemutatni a sportolás, futás után jelentkező panaszokat, a magassarkú cipők okozta kínokat, ugye? A sajgó vádli, comb napokra elronthatja a hangulatot, a legjobb programokat.... Előzd meg, vagy kezeltesd! Ha nem törődsz lábaiddal, az hosszabb távon problémákat okozhat tested más részein is. Nagyon fontos rendszeresen edzeni, lazítani. Jókora terhelés jut a talpakra, hiszen egész súlyunkat viselik; a nem megfelelő cipő a lábfejekben, vádlikban fájdalmakat vált ki. A masszázs többszörösen jótékony: serkenti a nyirokáramlást, enyhíti az izmok fájdalmas feszességét, csillapítja a lábak fáradtságát, kellemes relaxációt biztosít, és a talp reflexpontjait is stimulálja.

Komplex kezelés

Teljesség, harmónia, épség, szépség, belső szépség... Mitől vagy szép? Mikor vagy ép? Összefügg ez a kettő? Naná! Hosszan lehet mesélni a masszázsok kitűnő hatásairól, van izomlazító, alakformáló, stresszoldó. Most egy olyan ötvözetet ajánlok, amiben mindezt megkapod. :) Nyirokdrenázs, gyúrás, kimozgatás, triggerpont oldás, feszesítés, hogy mikor melyikből mennyi, az az állapotodtól függ.

Mit szólsz? Két óra. 120 perc, mialatt csak magadra, befelé figyelsz, közben lazulnak a csomók, olvadnak a fájdalmak, szertefoszlik a stressz, és simul a bőr. Szépít kívül-belül.

Bízd rám magad :)

Egy jó masszázskezelés 
- lazítja az izmokat
- mérsékli a fájdalmakat
- frissít, kondicionál
- oldja a stresszt

A masszázs előtti állapotfelmérés célja a tünetek, fájdalmak kiderítése,

személyre szabott kezelési terv meghatározása.
Ellenjavallatok: nem beállított magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, bőrbetegségek, 
 fertőzéses, szervezetszintú és túlzott gyulladások, fertőző, lázas állapotok
-