Izomlazító masszázs

A test átgyúrása oldja a feszültségeket, letapadásokat, javít a közérzeten, a koncentrációs képességen, jótékony hatással van az idegrendszerre, kellemes lazulást eredményez. Egyszerűbben mondva megkönnyíti az életet. A masszázs közvetlen hatásaként csökken a feszülés, alábbhagynak a panaszok, azonnali a megkönnyebbülés. Egy teljes testes kezelés utáni érzést ahhoz lehetne hasonlítani, mintha beolajozták volna az ízületeket, azaz megszűnik az izommerevség, jóval könnyebb a mozgás.

Leggyakoribb panasz a hátfájás, hisz az ülőmunka, mozgáshiány, vagy a túlzásba vitt edzés, egyebek miatt fájdalmas feszülések, izomcsomók alakulhatnak ki. Ezeket eleinte nem gondoljuk komolynak, de a fájdalom és mozgáskorlátozottság egyre erősebben jelentkezik. Többször, és erősebben fáj, gyakran kiterjed a hátra, lapockatájékra is, alig mozdulnak a karok, még fejfájást is előidézhet. "Tűzoltásként" jó a rövid vállöv masszázs, ha konkrét problémával jössz, azt a részt kezeljük, de a gyötrelem okát célszerű tovább keresni. 

Speciális esetek:

Fejfájások

A rendszeresen előtörő fejfájás egyik oka lehet az is, hogy nyakban, vállban nagyon megfeszültek az izmok. Ez kezelhető, sőt megelőzhető a rendszeresen alkalmazott, fej- vállöv masszázzsal. A legkellemesebb módszer, felfrissíti, ellazítja a vállat, nyakat. Fokozottan ajánlott számítógép használóknak! Növeli a stressztűrő és koncentráló képességet; de még ránctalanít is :) Önállóan is alkalmazható, mivel számtalan akupresszúrás pont található a fejen, távolható módszerként a test egészének kezelésére is kiváló. 

A banyapúp

nem csupán esztétikai rendellenesség. A letapadt izmok, elmozdult ízületek miatti befeszült testtartás igen elterjedt. Sokszor áldatlanok az irodai körülmények, különösképp home office-ban rengeteg a kényelmetlen széken, egy pozícióban, szinte mozdulatlanul töltött óra. Az előredöntött fejtartás görbíti a gerincet, és számos más tünet, pl. fejfájás, fülzúgás, nyak- és vállmerevség okozója is lehet. Az emberek harmada - fele panaszkodik hátfájás miatt: "mintha be lenne rozsdásodva". A mozgásszegény életmód, a nem megfelelő ülő- és fekvőalkalmatosságok nagyban hozzájárulnak ehhez. Mit tegyünk, ha banyapúp kezd kialakulni? Komplex eljárásra van szükség, az izomlazító masszázsok mellett szükséges a rendszeres mozgás.

Piriformis szindróma

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Tünete lehet a bizsergő fájdalom fartájékon, ami fokozatosan erősödik, sokszor végigsugárzik a lábon. Ez az érzés jellemzően hosszantartó ülés, és/vagy extrém terhelés: pl autós utazás, biciklitúra alkalmával jelentkezik. Az izmok lazításában nagy segítséget ad a célzott kezelés, mely oldja a feszültséget., emellett rendszeresen kell mozogni.

Kéztőalagút szindróma, teniszkönyök, golfkönyök

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Észrevétlen rutinmozdulatok: irodai munka, háztartás, takarítás, gyermek hordozása, kétkezi meló, sportok és sorolhatnám. Ha nem lazítjuk, befeszül, elfárad, fáj a két karunk. Amikor beszűkül a mozgástartomány, nehezen tudod a ruháid levenni, gond van, szükséges a hozzáértő gyúrás. Amellett, hogy a fájdalom és fáradtság elillan, a karok masszázsa stresszoldó is, mivel a kezek reflexpontjait is érinti. Fájdalmat érzel a csuklódban, zsibbadnak az ujjaid? Izomgyengeséget érzékelsz, nem tudsz erősen megfogni valamit? Kezdeti stádiumban, nem elhanyagolt esetben masszázzsal a fájdalmas állapot gyorsan és jól kezelhető. Krónikus panasz esetén is szép eredményeket érhetünk el. Egyszerű otthoni gyakorlatokat is szükséges végezni a gyógyuláshoz.

Lábak

Nem kell bemutatni a sportolás, futás után jelentkező panaszokat, a magassarkú cipők okozta kínokat, ugye? A sajgó vádli, comb napokra elronthatja a hangulatot, a legjobb programokat.... Előzd meg, vagy kezeltesd! Ha nem törődsz lábaiddal, az hosszabb távon problémákat okozhat tested más részein is. Nagyon fontos rendszeresen edzeni, lazítani. Jókora terhelés jut a talpakra, hiszen egész súlyunkat viselik; a nem megfelelő cipő a lábfejekben, vádlikban fájdalmakat vált ki. A masszázs többszörösen jótékony: serkenti a nyirokáramlást, enyhíti az izmok fájdalmas feszességét, csillapítja a lábak fáradtságát, kellemes relaxációt biztosít, és a talp reflexpontjait is stimulálja.

Bízd rám magad :)

Kezeléseim során növényi, parabénmentes, állatkísérlet mentes termékekkel dolgozom.  

Egy jó masszázskezelés 
- lazítja az izmokat
- mérsékli a fájdalmakat
- frissít, kondicionál
- oldja a stresszt

A masszázs előtti állapotfelmérés célja a tünetek, fájdalmak kiderítése,

személyre szabott kezelési terv meghatározása.
Ellenjavallatok: nem beállított magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, bőrbetegségek, 
 fertőzéses, szervezetszintú és túlzott gyulladások, fertőző, lázas állapotok
-