Izomlazító masszázs

A test átgyúrása oldja a feszültségeket, letapadásokat, javít a közérzeten, segíti a koncentrációt, jótékony hatással van az idegrendszerre, kellemes lazulást eredményez. Egyszerűbben mondva megkönnyíti az életet. A masszázs közvetlen hatásaként csökken a feszülés, alábbhagynak a panaszok, azonnali a megkönnyebbülés. Egy teljes testes kezelés utáni érzést ahhoz lehetne hasonlítani, mintha beolajozták volna az ízületeket, azaz megszűnik az izommerevség, jóval könnyebb a mozgás.

Az emberek fele panaszkodik hátfájás miatt: "mintha be lenne rozsdásodva". A mozgásszegény életmód, az áldatlan irodai körülmények, különösképp a home office-ban, kényelmetlen széken, egy pozícióban, mozdulatlanul töltött rengeteg óra nagyban hozzájárulnak ehhez.

Leggyakoribb panasz a hátfájás, hisz az ülőmunka, mozgáshiány, vagy a túlzásba vitt edzés, egyebek miatt merevség,  fájdalmak alakulhatnak ki. Ezeket eleinte nem gondoljuk komolynak, de egyre többször, és erősebben fáj, gyakran kiterjed az egész hátra, alig mozdulnak a karok, még fejfájást is előidézhet. "Tűzoltásként" jó a rövid vállöv masszázs, ha konkrét problémával jössz, azt a részt kezeljük, de a gyötrelem okát célszerű tovább keresni. 

Speciális esetek:

Fejfájások

A rendszeresen előtörő fejfájás egyik oka lehet az is, ha nyakban, vállban feszültek az izmok. Ez kezelhető, megelőzhető a rendszeresen alkalmazott, fej- vállöv masszázzsal. A legkellemesebb módszer, frissít, lazít, növeli a stressztűrő és koncentrálásra való képességet, hmm, még ránctalanít is :) 

A banyapúp

nem csupán esztétikai rendellenesség, ha csúnyán görbül a gerinc.  Mit tegyünk, ha kezd kialakulni? Komplex eljárásra van szükség, az izomlazító masszázsok mellett szükséges a rendszeres mozgás. 

Piriformis szindróma

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Tünete lehet a bizsergő fájdalom fartájékon, ami fokozatosan erősödik, sokszor végigsugárzik a lábon. Ez az érzés jellemzően hosszantartó ülés, és/vagy extrém terhelés: pl autós utazás, biciklitúra alkalmával jelentkezik. Az érintett ideg "kiszabadításában" és az izmok lazításában nagy segítséget ad a célzott kezelés, mely oldja a feszültséget., emellett rendszeresen kell mozogni.

Kéztőalagút szindróma, teniszkönyök, golfkönyök

A diagnózis felállítása orvosi feladat. Észrevétlen rutinmozdulatok: irodai munka, háztartás, takarítás, gyermek hordozása, kétkezi meló, sportok. Ha nem lazítjuk, befeszül, elfárad, fáj a két karunk, beszűkül a mozgástartomány, pl nehezen tudod a ruháid levenni. Fájdalmat érzel a csuklódban, zsibbadnak az ujjaid? Izomgyengeséget érzékelsz, nem tudsz erősen megfogni valamit? Kezdeti stádiumban, nem elhanyagolt esetben masszázzsal a fájdalmas állapot gyorsan és jól kezelhető. Krónikus panasz esetén is szép eredményeket érhetünk el. Egyszerű otthoni gyakorlatokat is szükséges végezni a gyógyuláshoz. 

Lábak

Nem kell bemutatni a sportolás, futás után jelentkező panaszokat, a magassarkú cipők okozta kínokat, ugye? A sajgó vádli, comb napokra elronthatja a hangulatot, a legjobb programokat. Előzd meg, kezeld! Ha nem törődsz lábaiddal, az hosszabb távon problémákat okozhat tested más részein is. Nagyon fontos rendszeresen edzeni, lazítani. Jókora terhelés jut a talpakra, hiszen egész súlyunkat viselik; a nem megfelelő cipő a lábfejekben, vádlikban fájdalmakat vált ki. A masszázs többszörösen jótékony: serkenti a nyirokáramlást, enyhíti az izmok fájdalmas feszességét, csillapítja a lábak fáradtságát, kellemes relaxációt biztosít, és a talp reflexpontjait is stimulálja.

Bízd rám magad :)

Kezeléseim során növényi, parabénmentes, állatkísérlet mentes termékekkel dolgozom.  

A masszázs előtti állapotfelmérés célja a tünetek, fájdalmak kiderítése,

személyre szabott kezelési terv meghatározása.
Ellenjavallatok: nem beállított magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, bőrbetegségek, 
 fertőzéses, szervezetszintú és túlzott gyulladások, fertőző, lázas állapotok
-